VPRO nominatie Groene Techpionier: BILT bouwsysteem, gefundeerd op KRINNER schroefpalen

KRINNER Nederland heeft als specialist in schroeffundering mee mogen denken en adviseren in de ontwikkeling van dit unieke concept. Als gevolg hiervan maken onze Krinner schroefpalen onderdeel uit van een echt circulair bouwsysteem.

Architect en initiatiefnemer Hans Sluimer heeft vanaf 2015 samen met een team van ingenieurs fulltime aan het BILT bouwsysteem gewerkt. Begin 2017 is er een complete modelwoning in Utrecht gebouwd waarbij de bovenste verdieping dienst doet als kantoor van het inmiddels opgerichte bedrijf.

Het bouwsysteem is gebaseerd op het verbinden van zelfdragende elementen en bestaat uit panelen die een muur, vloer of dak kunnen zijn, zonder aanvullende materialen of aanpassingen. Het is volledig re-montabel, wat betekent dat het volledig uit elkaar kan worden gehaald en herbruikt kan worden. Alle elementen zijn ontwikkeld met een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk door recyclebare niet-schaarse grondstoffen te gebruiken. De totale bouw bedraagt ca. 6 weken inclusief fundering op Krinner schroefpalen.

klik op de afbeelding voor een vergroting

krinner-schroefpalen-bilt-bouwmethode
BILT bouwsysteem op Krinner schroefpalen (gebruikte afbeelding website BILT)

Quote van de website van BILT:

Schroefpalen
Of je het huis nu in de bergen, in een moeras of bovenop een flatgebouw wil bouwen, het is allemaal mogelijk, doordat BILT ‘schroeffundering’ gebruikt. Dit zijn funderingspalen die met hele simpele apparatuur trillingsvrij als een schroef in de grond worden gedraaid. Deze fundering is als enige fundering direct herinzetbaar, dus echt circulair.

Voor meer informatie over dit unieke bouwsysteem: https://bilt.info

Voor het uitbrengen van uw stem op deze nominatie: https://pioniers.op.vpro.nl/?id=3812fb0e118bcdd49bb14397dc00ab9b

 

 

 

Top